top of page

Samenwerkingen

Mede door het jarenlange verzamelen, zijn er meerdere samenwerkingsverbanden en contacten opgebouwd. Deze contacten nemen ook regelmatig deel aan de open dagen en activiteiten.

D'r Lampist

Andy heeft vanuit zijn familie altijd 'de mijn' in zijn bloed gehad. Zijn vader heeft namelijk zelf op Staatsmijn Maurits gewerkt, waardoor Andy hier alles tot in de kleinste details over weet te vertellen. Ook wat betreft kennis over de andere Nederlandse mijnen is Andy van alle markten thuis!

Bovendien biedt hij de mogelijkheid om uw eigen lamp te laten repareren en weer te laten branden! Om meer te lezen over zijn lampreparaties of om contact met Andy op te nemen, neem dan even een kijkje op de pagina van D'r Lampist

Andy zal met zijn collectie iedere keer te zien te zijn op de open dagen, waarbij hij de mogelijkheid biedt tot een livereparatie van uw mijnlamp en antwoorden geeft op bijna al uw vragen!

IMG-20231031-WA0003.jpg

Modelbouw Bert Senden

Bert is al ruim 45 jaar bezig met modelbouw. Ooit is hij begonnen met modeltreinen, maar omdat er weinig te vinden was van zijn eigen omgeving, is hij zelf aan het bouwen geslagen!  De hobby van het zelf bouwen van de modellen is inmiddels zo groot geworden, dat de modeltreinen iets naar de achtergrond zijn geschoven. Hij maakt niet alleen spoor-gerelateerde modellen, maar ook diverse modellen van Limburgse monumentale gebouwen. 

Eén van zijn modellen is te zien in ons museum, namelijk Schacht 1 van Staatsmijn Emma. Verder bezit Bert nog enkele seinhuisjes, Schacht 1 van de Oranje Nassau Mijnen (werkend) en diverse papieren en petten van de Mijnspoorwegen. 

Bert is met zijn prachtige werken al meermaals te zien geweest op onze open dagen en zal hier vast nog vaker te vinden zijn!

 

Nieuwsgierig geworden? Neem dan vooral een kijkje op zijn Facebook-pagina!

DDR museum Limburg

Een paar straten van ons museum vandaan ligt nog een museum dat zeker een bezoekje waard is, namelijk het DDR Museum Limburg!

Hier vindt u allemaal voorwerpen en voertuigen uit de voormalige DDR.
 

Geregeld houden zij samen met ons een open dag, dus houdt onze agenda goed in de gaten!
 

Meer info kunt u vinden op de Facebookpagina.

DDR museum.jpg
sbb.jpg

Sitech

Al meerdere malen is deze prachtige oldtimer 
(brandweerwagen van het voormalige Stikstof Bindings Bedrijf van de Staatsmijn Maurits) bij evenementen en open dagen van D'r Bickel aanwezig mogen zijn!

Met dank aan de brandweer van Sitech die dit telkens mogelijk maken. 

Foster Stoom

De mooie, werkende stoomtreintjes van Foster Stoom zijn inmiddels al een paar keer te zien geweest op onze open dagen!

 

Samen met Erik en Tatiana hebben al menig kind en ouder rondjes meegereden! 

Wij kijken erg uit naar de volgende keer dat zij weer van de partij zijn!

Het rondritje gemist? Neem gerust een kijkje op de Facebookpagina om te zien bij welke evenementen zij nog aanwezig zullen zijn!

foster.jpg
bottom of page