top of page
PMDB home header.jpg

Privémuseum D'r Bickel

Welkom!

Ontdek het mijnverleden van Limburg bij Privémuseum D'r Bickel. Ga mee terug naar de tijd van de koempels en het zwarte goud!

Over het museum

In 2017 werd mijn interesse gewekt voor het mijnverleden en begon ik met het verzamelen van mijnattributen. Of het nou ging om papierwerk, penningen, lampen of kolenwagentjes, alles vond ik interessant! Een aantal jaar rommelmarkten en Marktplaats doorspitten en enkele verzamelingen overnemen, leidde tot een flinke uitbreiding van de verzameling. Omdat ik het erg belangrijk vind om het mijnverleden in leven te houden, werd het hoog tijd een plek te vinden om deze collectie uit te stallen. Zo gezegd, zo gedaan, want in april 2022 is het museum officieel geopend!

Privémuseum D'r Bickel - Open dag 23 april 2022 (31)_edited.jpg
Privémuseum D'r Bickel - Open dag 070523 (13).jpg

Openingstijden, open dagen en arrangementen

Jaarlijks vinden twee à drie open dagen plaats. Naast deze open dagen biedt het museum andere mogelijkheden aan, zowel in het museum als op externe locaties.

Bovendien is het in de periode van maart-september mogelijk om een privébezoek in te plannen. 

andy lampen 001.jpg

Lampenreparaties

Andy lampen 007.jpg

Heeft u zelf nog een oude mijnlamp in de kast of op zolder staan? En er vanuit gegaan dat het een nooit meer werkend voorwerp is van 'de koel'?

Bij ons kunt u door Andy uw oude lamp weer tot leven laten komen door deze te laten restaureren! 

Collectie-uitbreiding?

Zoals op de open dag van 25 juni 2023 al te zien was, verzamelen wij naast de unieke mijncollectie ook nog alles van winkels, apotheken en bedrijven van vroeger. 

Deze collectie gaat een vast plekje krijgen in de uitbreiding van ons museum. Houd de website en onze Facebookpagina in de gaten voor meer informatie!


Natuurlijk willen we ook deze collectie nóg verder uitbreiden en uiteindelijk ook online laten zien. 

verzameling1.jpg
20220304_194625_edited.jpg

Wie we zijn

Team D'r Bickel

Het team bestaat uit vijf vaste leden: Pascal Claessens, Donna Pluijmers, Judith Claessens, Andy Huveneers en Jack Kockelkoren. Verder krijgen wij tijdens de open dagen veel hulp van onze vrijwilligers.

2022

Jaar van oprichting

3250

Bezoekers

5

Teamleden

6

Vrijwilligers

Word ook vrijwilliger!

Om de open dagen en evenementen te kunnen blijven organiseren, hebben wij jullie hulp hard nodig! Ben je net als ons geïnteresseerd in het mijnverleden en wil je een handje helpen? Meld je dan nu aan als vrijwilliger!

bottom of page